Familiepakning = Økonomipakning

Jeg har vært fast bruker av Vita myk plantemargarin (som vi kaller smøresmør) til brød og noe bakst i mer enn 10 år nå. Dette har vært et smør som vi her i huset synes har en god smak og at den i tillegg er «sunnere» enn mange alternativ gjør jo heller ikke noe.

I husholdningen vår er vi bare to personer noe som i de fleste sammenhenger gjør at vi må velge små pakninger av ulike varer eller så ender vi ofte opp med en del svinn. Kostnadsmessig kommer vi da til vanlig dårligere ut enn for dem som kan kjøpe familepakninger eller økonomipakning. Disse er beregnet på litt større familier enn vår. Uansett så er dette dårlig økonomi for små husholdninger.

Til min forundring kom jeg i går over Vita sine nye storpakning (570g) til den nette sum av 34,90, noe som gir en kilopris på 61,23. Tja det er jo ikke så ille for smør kanskje, men…
Vår pakning (370g) koster 19,90, noe som gir en kilopris på 53,78. Dette er altså over 12 % billigere enn familiepakningen.
Bilde er tatt på Meny på Bærums Verk i går formiddag.

Om du bruker Vitasmør eller vurderer dette p.g.a de positive sidene dette smøret har, så vil jeg gjerne gi deg enda en grunn for å bytte.

En skikkelig god Gulrotkake:
200 g Vita myk plantemargarin
4 gulrøtter (250g = 6 dl revne)
4 egg
3 dl sukker
4 dl hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker

Smelt og avkjøl margarinen. Rens og riv gulrøttene fint. Visp eggene og sukkeret til eggedosis.
Bland hvetemelet, bakepulveret og vaniljesukkeret. Bland dette i eggedosisen sammen med den smeltede margarinen og gulerøttene.
Hell røren i en smurt langpanne, ca 20 x 30 cm eller en rund form. Stek kaken i ovnen ved 175 grader C i 20-30 minutter (brukes rund form er steketiden ca 50 minutter).
Hvelv kaken og la den bli kald før den glaseres.

Glasur:
150 g melis
1-2 ss appelsinsaft
Pynt kaken med litt revne gulrøtter som du har forvellet i sukkerlake.

Legg igjen en kommentar