Bare EN dag

Når jeg var ny transplantert i 2006 fikk jeg spørsmålet av en pasient som skulle gå gjennom det samme om det var verdt det? Er det verdt ventetiden? Er det verdt smertene forbundet med operasjonen? Er det verdt tiden og kreftene man må bruke for å komme seg på beina igjen? Mitt svar var entydig: «JA! Bare EN dag hadde vært verdt det.»

Den dag i dag tenker jeg fortsatt det samme. Selv om det utrolige resultatet jeg hadde av min transplantasjon har blitt delvis tatt fra meg som følge av to leie infeksjoner. Men det er og har verdt verdt det.

Noen ganger er det likevel slik at jeg drømmer om hvordan det ville være å springe opp trappen igjen. Kunne pakke sekken og legge ut på langtur med niste og ha den innerste turisthytta i vestmarka som mål. Bære min kjære i armene mens vi danser i blomsterengen tidlig i juni. Ha en langhelg på fjellet med planer om både en rask tur nedover og en lang tur bortover, på ski. Det er når disse tankene blir for sterke jeg må minne meg selv på mitt nye mantra: #Når jeg ikke lengre kan gjøre det jeg liker, får jeg like det jeg kan gjøre!»

Men så skjer det igjen: I går kveld så vi igjen den fantastiske filmen «De urørlige«. Det er en varm og god film jeg anbefaler på det varmeste om du ikke har sett den. Og når den var nesten ferdig sa jeg til Hilde: «Tenk å kunne ha bare EN dag i kroppen til Omar Sy.»

Bilde

Han er utrolig atletisk, kraftfull og i filmen byr han på en personlighet som også er beundringsverdig.

Bare EN dag hadde vært fantastisk. Å ha en opplevelse av en kropp som fungerer 100 %. Du vet kanskje hva jeg mener. Alle har en eller annen skavank de gjerne skulle vært foruten, men som er en del av oss og som alltid vil være det. Men tenk å bare få prøvd EN dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s