En uke som «pensjonist»

Karl Kristian Steincke sa: «En pensjonist er en mann som ergrer seg over å ha mistet den stillingen han har vært utilfreds med hele livet.» Jeg kunne ikke vært mer uenig.

Derimot var Anne Holt inne på noe da hun sa dette om sin far: «Nå har han vært pensjonist i to år. Nå forstår han ikke hvordan han har hatt tid til å jobbe».

Den første uken som pensjonist har for min del vært en uke med flere planer enn på lenge. Julegaver har blitt ordnet og sendt avgårde (det var fruen som gjorde mest her). Videre har jeg hatt samtaler med lederen i NFCF (Norsk forening for cystisk fibrose), vært i familiemiddag, representert på symposium og avslutningsmiddag for min transplantasjonskirurg Odd Geiran og deltatt på julebord i Stiftelsen Organdonasjon. Så som du kanskje skjønner har det vært mange trivelige treff med mennesker som har betydd mye i livet mitt.

Og tiden frem mot jul byr på flere gode stunder i mitt nye liv. Flere av disse vil du kunne lese om her etterhvert som det skjer. Kanskje Anne Holt sin far hadde helt rett. Å være pensjonist er tidkrevende, det er ikke mulig å kombinere med å være i jobb (spesielt når man har dårlig pust).

1 kommentar

  1. Ja, jeg håper du har rett. Den første måneden har vært hyperhektisk for meg!. Og skulle vi gå tom for planer så har vi jo en medpensjonist i hverandre. Kan bli mye moro det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s