En bauta takket for seg

For litt over en uke siden fikk jeg en forespørsel jeg bare ikke kunne si nei til. En person med en felles sjebne, en svært kjær venn, en dyktig likeperson og ikke minst et stort menneske skulle markeres. Hun har etter lang tid med mange utfordringer tatt skrittet ut fra ordinær arbedisliv. Hun har satt spor – Spor av Åshild.

Bilde

 

På Frambu, som har vært hennes arbeidsplass siden 1998, var det stelt i stand en lunsj litt utenom det vanlige. Hele personalet var til stede og vi ble ledet gjennom seansen av Åshild sin leder, Lise. I steden for den ordinære kronen de pleier å gi den som skal markeres fikk Åshild et hjemmelaget brynje for å symbolisere blant annet de kampene hun har kommet gjennom. Taler ble holdt av direktøren, flere tidligere kollegare og av meg som var så heldig som fikk være tilstede. På bildet over ser du Åshild som mottar stearinlys samlet inn på arbeidsplassen.

Åshild fikk Frambu sin høyeste utmerkelse, statuen «Mor og barn» (klikk her for å se bilde).

Vår felles sjebne er at både Åshild og jeg er født med sykdommen cystisk fibrose. For de som blir født i dag, og får diagnosen stilt etter en nyfødtscreening, er fremtidsutsiktene svært gode. Det er ingeting i veien for at de kan selv en dag skal kunne bli besteforeldre. Men på midten av 60-tallet og tidlige på 70-tallet, da vi ble født, så fremtiden ikke like lys ut. Så når en person født i -63 gir seg i arbeidslivet som 50 åring er det ikke mindre enn imponerende.

Og best av alt er at Åshild nå kommer til å vie sin tid til blant annet cf-omsorgen. Hun har for tiden rollen som likepersonskoordinator i NFCF. Hun har også et sterkt engasjement for organdonasjon og transplantasjon så vi har nok langt i fra hørt og sett det siste til Åshild. Hun kommer til å sette flere og nye spor. Jeg er så stolt av å kjenne Åshild og kunne kalle henne min venn.

2 kommentarer

  1. Truls, du gode, jeg takker og bukker for ord som føles altfor store! En dyktig fagperson ja, men en bauta… Ser fram til videre samarbeid og vennskap og lek med deg! Åshild

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s