Ny jobb

I dag har jeg hatt min første dag i min nye jobb. Og dagen begynte ikke før klokken ni. I steden for å slite meg ut av sengen slo jeg på radioen og hørte starten på Nitimen. Dette blir en bra dag, mandag, ny uke, nye muligheter og ny jobb. Perfekt!

Bilde

Da jeg var liten hjalp jeg ofte til på en eller annen måte i «familie bedriften». Mine foreldre hadde kontor hjemme i vårt eget hus. Jeg ble vant til at kun en dør var skillet mellom jobb og fritid, derfor gikk dette ofte hånd i hånd. Min første betalte jobb tror jeg var hos Nilsen Handel i Uskedal (i dag Spar Uskedal) sammen med min gode venn Kjelli. Vi gikk bare å spurte Harald Nilsen om han trengte hjelp med å få noe gjort, og før vi viste ordet av det stod vi å sorterte panteflasker. Jeg tror jeg var 11 år gammel den gang.

Det var selvsagt en fordel at det alltid var mulig å få en jobb hos fatter’n. Trengte jeg penger så var det alltid noe som måtte gjøres. Den sommeren jeg var 19, og skulle flytte bort for å studere på høsten, hadde jeg bestemt meg for ikke å ha noen jobb. Men sånn gikk det ikke. En venninne jobbet for Kvinnherad Reiselivslag og brått trengte de en ekstra guide til Kvinnherad Kyrkje (en middelalder kirke i Rosendal). Og dermed var sjebnen bestemt for de to neste sommerene pluss noen oppdrag på Reiselivmessen på Sjølyst.

Reiseliv var en bransje jeg likte godt og jeg tok fordypning i reiselivsfag på høyskolen i Bø. Etter en sommer på Rosendal Fjordhotel i resepsjonen fikk jeg engasjement på Bø Hotell. Etterhvert jobbet jeg her 4 dager i uken ved siden av 60 % studium. Det var en heftig tid. Jeg trivdes godt på Bø Hotell, drevet av familien Solbakken. Men etterhvert valgte de å gi seg med driften og solgte. De nye eierene hadde ikke den samme kontakten med sine ansatte. Så jeg, og mange med meg, valgte å se oss om etter annet arbeid. Jeg fikk en mulighet i Telemark Sommarland (nå kjent som Bø Sommarland). Der jobbet jeg på kontoret og i informasjonen. Det ble to lange sesonger der, totalt 10 mnd.

Så kom et retningsskifte i livet. Jeg begynte på Lærerutdanningen på Notodden. Mens jeg gikk her hadde jeg en ekstrajobb på Posten i Bø. Først og fremst helger og ferier, men også ved behov. Vi hadde et veldig godt miljø på postkontoret ellers hadde jeg ikke orket de tidlige morgenen og støvete lokalene.

I 2000 fikk jeg som ferdigutdannet jobb på Undarheim skule, Husnes. Som klassestyrer for en utfordrende og kjekk gjeng med 5.klassinger. Dere lærte meg mye om meg selv. Etter to år med denne gjengen gikk jeg over i en mer administrativ stilling som inspektør. Men etterhvert som helsen dessverre ble dårligere og dårligere så jeg etterhvert at dette også ble for mye.

Etter vurderinger og utredning for lungetransplantasjon var jeg ikke mye til nytte for noen. Men da jeg fikk livet i gave gikk det ikke mer enn et halvt år før jeg følte behovet for å bidra med noe tilbake. Min tidligere arbeidsgiver, Kvinnherad Kommune, la tilrette slik at jeg kunne jobbe med skolerelaterete oppgaver fra kommunehuset. Her var jeg til vi flyttet til Sandvika sommeren 2007.

Fra høsten 2007 og frem til nå har jeg hatt min arbeidsplass hos Stiftelsen Organdonasjon. Jeg har ikke blitt millionær i den jobben, men jeg har blitt et rikt menneske på historier, bekjente og jeg har funnet mening i hver eneste dag. Tusen takk for meg!

Mine nye jobb er ingen jobb. Jeg er nå erklært 100 % ufør. Det er en utfordring når hodet kjennes ok, men kroppen nekter å være med på det hodet legger opp til. Jeg skal finne meg selv i min nye jobb, regner bare med at det tar litt tid. Jeg har jobbet mindre enn mange, mer enn noen. Du som leser dette innlegget skal ikke se bort i fra at jeg får noe bedre tid til å skrive noen linjer her nå og da – så hold ut med meg!

God lesning!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s