Ikke godt nok?

Følgende kommentar ble gitt av en kar da han ble spurt om hvorfor vi nordmenn klager så mye: «Jeg vil at alle skal ha det bra! Men….» la han til: «Jeg vil ha det litt bedre!» Og her treffer han kanskje spikkeren midt på hodet. Vi er sosialdemokrater i det offentlige rom og egoistiske privat.

Bilde

 

Tabell hentet fra dinside.no (kilde er SSB)

Generelt sett har nordmenns kjøpekraft blitt betydelig forbedret de siste 30 år. Målt opp mot lønnsutvikling er det bare alkohol og nikotin som har hatt en negativ utvikling. Og strengt tatt så er jo dette to produkter vi ikke MÅ ha. Og heldigvis for egen del er det bare det flytende jeg en sjelden gang nyter noe av.

Ved overgang til trygd får min lønnskurve et negativt hopp. Jeg håper likevel at jeg mer eller mindre kan opprettholde mitt handelsmønster slik det er i dag. Jeg har selvfølgelig noen drømmer for fremtiden som f.eks en større leilighet med sentral beliggenhet mellom ring 1 og ring 2 i Oslo. Skal dette bli en realitet må jeg arve fra en ukjent onkel i Amerika eller få en gledelig telefon fra Hamar. Lite sannsynlig med noen av delene, men drømmen kan ingen ta i fra meg.

Jeg har ikke like rask bil som min tøffe nabo. Kjøkkenet vårt er eldre enn det kompisen min har. Klærne mine var ikke avbildet i siste utgave av GQ men dama mi er bedre enn noen andres. Ikke godt nok? Jo, men jeg vil jo gjerne ha det litt bedre….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s