Donorkort på mobilen

I dag lanserte Stifltelsen Organdonasjon et donorkort for de som har iPhone og Andoid-telefoner (klikk på linkene for å komme tilnedlastingssiden for applikasjonen). Det er jo ikke alle som til en hver tid har med seg lommeboken sin men telefonen har de fleste med seg absolutt over alt og til en hver tid.

Bakgrunn på mobilen

Bakgrunn på telefonen
Applikasjonen (app’n) fungerer slik at du fyller den inn med ditt navn og navn og telefonnummer til to personer du vil at skulle kunne bekrefte din vilje. Navnene til dine bejente kan du hente direkte fra kontaktene du har lagret på telefonen. Når dette er gjort trykker du på knappen «Informer» og to sms’er sendes automatisk til «dine vitner». Men husk at du likevel må ta en prat med disse.

Du kan også dele via Facebook, få kortet på e-post, sende oppfordring til bekjente på e-post eller lagre bildet slik at du kan bruke det som bakgrunn (se bildet). Slik kan helsepersonell finne informasjonen uten å kunne en eventuell kode til telefonen.

Min iPhone

 

Donorkort ikon på iPhone
Jeg tror det er helt nødvendig å ta i bruk ny teknologi for å spre informasjon om hvordan man blir organdonor. Det også naturlig å forholde seg til at mobilen i dag ikke bare kan ringes med men at vi bruker den til all mulig form for kommunikasjon. Nå også at vi ønsker å redde liv. Jeg har valgt å legge donorkortet ned på hovedlinjen på mobilen min slik at det alltid er synlig når telefonen er i drift (se bildet).

Apphuset AS
Det er Apphuset AS som har laget app’n for Stiftelsen Organdonasjon. Slik ser deres forside ut i dag:

Klikk på bildet for å komme inn på Apphuset sine sider

3 kommentarer

  1. Så lurt! Det er viktig å få gitt beskjed om at man vil være donor, og å ta i bruk nye metoder gjør det lettere å spre beskjeden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s