Husfar med fordeler

Den tiden da mor var hjemme og holdt styr på hus, økonomi og familien er forbi. I de aller fleste husholdninger er nå både han og hun (alt. han og han eller hun og hun) i jobb. Men har vi det sånn fordi «det skal være sånn» eller fordi man er avhengig av to inntekter?

Mitt inntrykk er at samfunnet forventer at alle skal være i jobb og at den tidligere modellen med en hjemme blir sett på som umoderne, ultra konservativt og bakstrebersk. Men er det det?

Bilde

I 12 månder har jeg nå gått sykemeldt og vært hjemmeværende – Jeg har vært husfar. Men på grunn av helsesituasjonen og kapasiteten min har jeg ikke gjort alle de oppgaver en husmor hadde ansvar for på 60-tallet. Jo, jeg lager mat og sørger for å ha den klar når fruen kommer hjem fra jobb. Og jeg blir akkurat så fornærmet det er mulig å bli når fruen kommer senere hjem enn avtalt og jeg sliter med å holde maten varm, akkurat som en 60-tals husmor ble. Men husvask svikter jeg på…. har ikke pust til det gitt (er det ikke typisk?)

Ca en gang uken er ute med jentene å tar en kaffe eller en lunsj. 2-3 timer går fort unna de dagene. Herlig! Der sitter vi og klager over situasjonen vår og synes vi har trukket det korteste strået mens servitøren kommer med kaffe mokka og rekesmørbrød. Det er et helvete….. Neida, vi ser hvor heldige vi er som bor i Norge hvor det å havne utenfor et aktivt arbeidsliv ikke nødvendigvis betyr at livet består av radio som underholdning og lapskaus til middag.

På mandag blir jeg 100 % ufør. Uff, det er ikke noe kult i det hele tatt. Det ble brått så virkelig, og endelig, da vedtaket kom i posten fra NAV. Men også litt godt. Nå vet jeg hva fremtiden byr på, i alle fall økonomisk. Og det ser ikke uholdbart ut. Mindre pr .måned blir det, men med redusert skatt så blir ikke forskjellen større enn at det skal gå på et vis. Godt kjerringa er frisk og kan betale for salt i grøten.

Jeg blir nå 100 % husfar. Husfar med alle fordeler. Jeg gjør de oppgavene i hjemmet som jeg orker og har lyst til, og enn så lenge synes Hilde det er greit å gjøre det andre. Jeg er heldig! Tja, det er selvfølgelig en sannhet med modifikasjoner. SIkkert ikke så mange som kunne tenkt seg å bytte plass med meg, men når det er som det er, så gjelder det å gjøre det beste ut av situasjonen.

Kan jeg ikke lengre gjøre det jeg liker, får jeg like det jeg gjør.

1 kommentar

  1. Hei, syns du har en kjempefin blogg, som var veldig givende å lese! Lest gjennom det meste og syns du er en flott og reflektert mann.
    Hilsen Bente som kunne vært mora di og vel så det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s