Nesehorn

I Afrika, sommeren 2002, så jeg neshorn, et av kontinentes farligste dyr. Det gjorde uslettelig inntrykk på meg da jeg sammen med reisefølge fra FN-sambandet, fikk tatt det hvite neshornet i nærmere øyesyn på safari rett uten for Nairobi i Kenya. Over et lite dalføre fra der vi stod, kanskje 400 meter fra oss sto det et hunndyr av sorten. Hun gjorde alt hun kunne for at vi ikke skulle legge merke til barnet hennes som gikk og gresset et stykke lengre bort. Faktisk fjernet hun seg fra kalven for å villede oss. Og hun viste tydelig tegn på at vår tilstedeværelse ikke var velkommen selv om vi var så langt unna. For et instinkt.

Vel, nå var det ikke neshornet, men det blå nesehornet jeg skulle skrive om i kveld. Dette har blitt en god hjelp for meg nå som bihulene har blitt åpnet og renset. De første dagene etter jeg kon tilbake fra sykehuset skylte jeg nesen og bihulene med denne 4-5 ganger i døgnet. Nå er jeg nede på 2-3 ganger. Og det er utrolig hvor effektivt det er. Selv når jeg ikke har en følelse av at noe er der (i nesen eller bihulene), kommer det alltid ut en god del når jeg gjør en skylling.

Hornet er fyllt helt opp med lunkent vann og natriumklorid (salt) er rørt ut i vannet. (klikk på det øverste bildet for å se forklaring på eksen).
Her ser du meg i det jeg lar saltvannet komme inn gjennom det øvre neseboret, inn gjennom bihulene og ut av det nedre neseboret. Halvparten går inn fra høyre side, og resten fra venstre side. Mellom disse blåser jeg skikkelig ut. Utrolig bra!

Om du sliter med nye «skit» i nesen, enten periodevis eller konstant, vil jeg absolutt anbefale å prøve å bruke nesehorn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s