På gamle stier

Fredag var, som du sikkert har skjønt, en noe lei dag. Men, det går over. Det er tross alt bdre at det oppdages nå, dette CMV-viruset enn om det hadde dukket opp på første prøve etter at vi var kommet hjem. Da hadde det blitt retur i full fart, og opplevelsen ville i alle fall ikke vært bedre.

I går, lørdag, våknet jeg med ny energi, klar til å erobre verden. På tide å utvide min nye verden tenkte jeg, og ba om permisjon. Det var greit, sså da tok jeg en taxi ned til Pilestrede Park, der Hilde bor i leiligheten til Jomar og Birthe mens hun er her denne gang. Hvorfor jeg tok taxi? Skal liksom holde meg litt unna de største folke mendgene denne første tiden, og kollektiv transport har ofte med seg en del «bugs» som jeg ikke trenger akkurat nå. Det er de tre første månedene jeg er sterkest immunsuplimert (har de høyeste dosene med medisiner).

Vel nede hos Hilde lagde vi oss en deilig frokost/lunsj med kyllingvinger og hvitløksbrød. Dette er en av favoritt smårettene våre, og det ble ikke så dumt denne gangen heller. Nede på Pilestrede Park bygges det for harde livet. Mye støy fra morgen til kveld, men det blir skikkleig fint der nede. Vi valgte derfor å ta oss en kjøretur. Har ikke sittet bak rattet på en bil siden før transplantasjonen, så med litt spenning var det jeg satt meg inn i Clio’n til Hilde. Startet opp og rygget ut, det gikk jo fint det da.
Det er ikke så ille med trafikk i Oslo på en lørdagsformiddag, og det gjør jo ingenting når man er litt nybegynner. Etter litt fomling var vi på vei ut av byen men nesen pekende mot syd langs Oslofjordens østre side. Vi passerte Nordstrand og drømte et lite øyeblikk om å ha et av husene oppe på kanten, ved svartskog lå det en dø grevling i veikanten. Rett etter vi kom til Ås kommune kunne vi se alle menneskene i Tusenfryd, der skulle det senere på ettermiddagen være stort direktesendt TV-show på TV2. Men vi stoppet ikke før vi kom til neste kommune, Vestby.

Vestby var plassen jeg vokste opp. Nå var det på tide å se om Vestby hadde noen spor etter meg eller omvendt. Det er rart med det, når man er på gamle stier, minnene presser på, også noen du ikke visste at du hadde. Hilde og jeg reiste gjennom mitt barnsdoms Vestby, men kunne etterhvert konstatere at det er mye som er forandret på Vestby siden den gang jeg var liten. Det er heller ikke så mye Vestby igjen i meg, men det var alikevel kjekt å mimre litt og se igjen gamle tomter.

Tilbake i Oslo rotet vi rundt nede på Grynerløkka etter litt god take-away mat. Hilde hadde veldig lyst på Indisk, men vi fant ikke den plassen vi var blitt anbefalt, så da falt valget på MeKong, nydelig vietnamesisk mat.

I dag er det søndag, og det er vel en slik typisk besøks dag. Og i dag kommer det besøk. Først kommer Kjetil (tante Kari sin yngste), hvor mange de er som kommer vet vi ikke, men gleder oss til se dem igjen. Etter det kommer «tante» Rita innom. I min pure ungdom var jeg sammen med Rita og hennes sønn Helge på Mølstrevåg om sommeren. Jeg har mange gode minner fra den tiden, fra krabbelag, hoppebrett og fisketurer. Vet du forresten hva en Skrallemik er? Send inn forslag. Løsning kommer i neste oppføring.

Ha en god dag, nå skal jeg snart ta medisiner og få på meg litt klær m.m.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s